fredag 23 september 2011
Att knäcka naanbrödskoden....
Var igår på indisk restaurang med några kollegor, frågan blev uppenbar. Hur gör man naanbröd "all-á-minuté"? Som K sa; Matodern du måste käncka den så kallade "naanbrödskoden"! Hm tänkte jag. Perfekt utmaning för Kocken och mig. Grundhypotesen är att degen är inte mer konstig än vatten, vetemjöl och ev. salt. Tricken/koden ligger i ugnen eller om de eventuellt använder spisen/stekpanna... Utmaningen är formulerad: "Se till att göra egna nanbröd". Vi tar på oss att lösa detta och återkommer. Någon som har andra utmaningar?
Etiketter:
Brödbak
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Fattar inte riktigt nanbröd à la minute. Jag menar är inte nanbröd det redan?
SvaraRaderaHelt riktigt, men det är rätt vanligt idag att man köper halvfärdiga naanbröd i butik. Det vi vill får koll på är hur de på indiska restauranger alltid kan ha nybakade naanbröd dvs "all-á-minute"
SvaraRadera